Αγγλικά Proficiency (C2)

Η απαιτητική σύγχρονη καθημερινότητα επιβάλει την απόκτηση ενός πτυχίου επιπέδου Proficiency ως εργαλείο ζωτικής σημασίας τόσο για τον επαγγελματικό όσο και για τον προσωπικό τομέα του κάθε ατόμου.

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών BIG BEN, φροντίζουμε για την υψηλή ποιότητα των σπουδών και την άριστη προετοιμασία των μαθητών μας με απώτερο στόχο όχι απλά την απόκτηση ενός πτυχίου αλλά και την εξασφάλιση όλης της γνώσης αλλά και πρακτικής ικανότητας που θα χρειαστούν οι μαθητές ώστε να αντιμετωπίσουν επιτυχώς όλες τις εκφάνσεις της πραγματικής χρήσης της γλώσσας που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, όπως για παράδειγμα σπουδές ή εργασία στο εξωτερικό.

Ουσιαστικό ρόλο στα επιτυχή αποτελέσματά μας έχουν οι έμπειροι καθηγητές μας, ανάμεσα στους οποίους είναι και καθηγήτριες με μητρική την Αγγλική (native speakers), οι οποίοι είναι άριστα εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι, με αγάπη, όχι μόνο ως προς το γνωστικό τους αντικείμενο, την Αγγλική γλώσσα, αλλά και την εκπαίδευση και τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και πρακτικής.

Το επίπεδο Proficiency αποτελείται από 2 προγράμματα σπουδών διάρκειας:

  • 1 έτους (εντατικής προετοιμασίας)
  • 2 ετών

Η προετοιμασία των μαθητών γίνεται μέσα σε ολιγομελή τμήματα ενώ στοχεύει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη και κατάκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων και στρατηγικών που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των εξετάσεων. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, οι μαθητές μας εξασκούνται συχνά σε θέματα από εξετάσεις περασμένων ετών, κάτι που τους βοηθά ιδιαίτερα στην ανάπτυξη κατάλληλης ψυχολογίας και την διαχείριση του άγχους για την ημέρα της επίσημης εξέτασης.

Φτάνοντας στην ολοκλήρωση του προγράμματος αυτού, οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν το συγκεκριμένο πτυχίο, μεταξύ αρκετών επιλογών, για το οποίο θα εξεταστούν, κάτι το οποίο φυσικά γίνεται με την δική μας βοήθεια και καθοδήγηση.

Το σχολείο μας καθιέρωσε ως πρωτοπόρος στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια την πρακτική των mock σε όλα τα επίπεδα εξετάσεων και γλωσσών σε γραπτά και προφορικά (προσωπικές συνεντεύξεις). Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, εκτός από το εβδομαδιαίο καθιερωμένο πρόγραμμα, γίνονται πολλές επιπλέον διδακτικές ώρες για περαιτέρω εξάσκηση στις επιμέρους δεξιότητες όπως listening, προφορικά και φυσικά mocks.

Το Πιστοποιημένο Πρότυπο Κέντρο Ξένων Γλωσσών BIG BEN βρίσκεται στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης και μετράει πληθώρα επιτυχιών στον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.
Άλλωστε, μετά από αξιολόγηση του σχολείου μας από τους φορείς Languacert (City and Guilds) και του Πανεπιστημίου Cambridge, ενταχτήκαμε στο δυναμικό τους ως το ΜΟΝΟ στην ευρύτερη ΠΕΡΙΟΧΗ μας επίσημο ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ τους ΚΕΝΤΡΟ, δίνοντας μας τη δυνατότητα να επιλέξουμε τους χώρους και να εξασφαλίσουμε τις πλέον ιδανικές συνθήκες διεξαγωγής εξετάσεων.