Ισπανικά

Τα ισπανικά κερδίζουν καθημερινά έδαφος και κατέχουν σταθερή θέση στην παγκόσμια οικονομία. Η Ισπανική είναι η επίσημη γλώσσα σε 21 κράτη του κόσμου και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Instituto Cervantes, πάνω από 450 εκατομμύρια άνθρωποι την έχουν ως μητρική γλώσσα, τοποθετώντας την με αυτόν τον τρόπο στη δεύτερη σειρά παγκοσμίως σε φυσικούς ομιλητές. Είναι μια εύκολη γλώσσα, καθώς η γραμματική, η σύνταξη αλλά και ο τρόπος έκφρασής της διαφέρει ελάχιστα από την ελληνική. Είναι μια λατινογενής γλώσσα και κατά συνέπεια πιο οικεία για τους Έλληνες. Οι πολλές κοινές λέξεις που υπάρχουν τόσο με τα ελληνικά όσο και με άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, κάνουν την εκμάθηση της Ισπανικής πιο εύκολη και πιο διασκεδαστική. Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα τόσο του κινηματογράφου, όσο και της λογοτεχνίας δημιουργήθηκαν από Ισπανούς και Λατινοαμερικάνους καλλιτέχνες.

Η παρακολούθηση ή η ανάγνωση τους θα σας ανοίξει έναν νέο κόσμο τόσο σε επίπεδο κουλτούρας όσο σε επίπεδο σκέψης και δημιουργίας.

Στο φροντιστήριο Big Ben οι μαθητές, τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά, έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με αυτήν την κουλτούρα, να μάθουν τη γλώσσα καθώς και να συμμετέχουν σε εξετάσεις που προκηρύσσει τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο ο επίσημος φορέας του Instituto Cervantes στα πέντε διαφορετικά επίπεδα που είναι καθορισμένα σύμφωνα με τον Κοινό Ευρωπαικό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Τα πτυχία που χορηγούνται είναι αναγνωρισμένα τόσο διεθνώς όσο και από τον ΑΣΕΠ. Τέλος, οι μαθητές μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για τα διαφορετικά διαβαθμισμένα επίπεδα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.