Ρώσικα

Μαθήματα Ρωσικών για παιδιά και ενήλικες

Η Ρωσική γλώσσα είναι η επίσημη γλώσσα των 7 κρατών της Πρώην Σοβιετικής ένωσης. Πάνω από 260.000.000 άνθρωποι μιλάνε ρωσικά σε όλο τον κόσμο. Νέα οικονομικά και πολιτικά δεδομένα δημιούργησαν την ανάγκη για καθημερινές γλωσσικές επαφές με το ρωσσόφωνο κοινό. Έτσι η γνώση της ρωσικής γλώσσας με το αδιαμφισβήτητο κύρος της, θεωρείται πλέον απαραίτητη για την διεκπεραίωση των εμπορικών δραστηριοτήτων και την εκπλήρωση επαγγελματικών υποχρεώσεων και σας δίνει το πλεονέκτημα για περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες σε μία διευρυμένη αγορά εργασίας.

Στο σύγχρονο κέντρο ξένων γλωσσών Big Ben στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης σας παρέχουμε ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών με τα οποία ο μαθητής μπορεί να αποκτήσει πιστοποιητικά Α1-Γ2.

Πιστοποιητικά

Τα επίπεδα γλωσσομάθειας καθορίζονται σύμφωνα με τις οδηγίες του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες ως εξής:

Α1 (ТЭУ) - «Στοιχειώδης γνώση της ρωσικής γλώσσας»
Οι επιτυχείς εξετάσεις αυτού του επιπέδου βεβαιώνουν τις στοιχειώδεις γνώσεις και ικανότητες του υποψηφίου που του επιτρέπουν να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένες καταστάσεις της καθημερινής ζωής.

Α2 (ТБУ) - «Βασική γνώση της ρωσικής γλώσσας»
Αυτό το δίπλωμα πιστοποιεί τις βασικές γνώσεις και ικανότητες του υποψηφίου στα περιορισμένα θέματα της καθημερινής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής, που χρησιμοποιούνται συχνά και αφορούν ιδιαίτερα οικίες καταστάσεις.

Β1 (ТРКИ -1) - «Μέτρια γνώση της ρωσικής γλώσσας» - (πρώτο σερτιφικάτ)
Οι επιτυχείς εξετάσεις αυτού του επιπέδου πιστοποιούν τις γνώσεις και ικανότητες μέσου επιπέδου του υποψηφίου που μπορεί να συζητεί και να αναπτύσσει διάφορα θέματα της καθημερινής, πολιτιστικής, επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής. Το πτυχίο αυτού του επιπέδου είναι απαραίτητο για την εισαγωγή στα προπτυχιακά προγράμματα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσίας.

Β2 (ТРКИ -2) - «Καλή γνώση της ρωσικής γλώσσας» - (δεύτερο σερτιφικάτ)
Το δίπλωμα αυτό πιστοποιεί τις γνώσεις και ικανότητες αρκετά υψηλού επιπέδου του υποψηφίου που μπορεί να επικοινωνεί άνετα σε όλα τα θέματα καθημερινής, πολιτιστικής, κοινωνικής καθώς επίσης και της επαγγελματικής ζωής. Το πτυχίο αυτό είναι απαραίτητο για την απόκτηση του βασικού πτυχίου και του πτυχίου Master των Ρωσικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εκτός των σχολών της φιλολογίας και είναι απαραίτητο για την εισαγωγή στα μεταπτυχιακά προγράμματα της Ρωσίας.

Γ1 (ТРКИ -3) - «Πολύ καλή γνώση της ρωσικής γλώσσας»
Οι επιτυχείς εξετάσεις αυτού του επιπέδου πιστοποιούν τις γνώσεις και ικανότητες υψηλού επιπέδου του υποψηφίου που μπορεί να επικοινωνεί άνετα σε όλα τα θέματα καθημερινής, πολιτιστικής, κοινωνικής καθώς επίσης και επαγγελματικής ζωής. Το πτυχίο αυτό είναι απαραίτητο για την απόκτηση του βασικού πτυχίου των Ρωσικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη φιλολογία.

Γ2 (ТРКИ-4) - «Άριστη γνώση της ρωσικής γλώσσας»
Οι επιτυχείς εξετάσεις αυτού του επιπέδου πιστοποιούν τις γνώσεις και ικανότητες του υποψηφίου σε επίπεδο της μητρικής. Το πτυχίο αυτό είναι απαραίτητο για την απόκτηση του πτυχίου Master των Ρωσικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη φιλολογία και δίνει στον κάτοχό του δικαίωμα να διδάσκει τη ρωσική γλώσσα και να κάνει επιστημονική έρευνα στον τομέα της ρωσικής γλώσσας.

Οι φορείς που πραγματοποιούν τις εξετάσεις είναι:

 1. Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας
  Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται τον Ιούνιο και αναγνωρίζονται τόσο από τον ΑΣΕΠ όσο και διεθνώς.
 2. Ινστιτούτο Πούσκιν Αθηνών
  Οι εξετάσεις διενεργούνται 2 φορές το χρόνο. Για τη χειμερινή περίοδο Νοέμβριο και Δεκέμβριο και για τη θερινή περίοδο Μάιο και Ιούνιο. Τα πιστοποιητικά αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ, δεν έχουν όμως διεθνή αναγνώριση, συνεπώς δεν συνίστανται για όσους επιθυμούν να δουλέψουν ή να σπουδάσουν στη Ρωσία.
 3. Κέντρο Ρώσικων Σπουδών και Πολιτισμού MIR
  Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται και στα έξι επίπεδα αλλά αναγνωρίζονται μόνο από το Ρώσικο κράτος και όχι από τον ΑΣΕΠ.

Ισπανικά

Τα ισπανικά κερδίζουν καθημερινά έδαφος και κατέχουν σταθερή θέση στην παγκόσμια οικονομία. Η Ισπανική είναι η επίσημη γλώσσα σε 21 κράτη του κόσμου και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Instituto Cervantes, πάνω από 450 εκατομμύρια άνθρωποι την έχουν ως μητρική γλώσσα, τοποθετώντας την με αυτόν τον τρόπο στη δεύτερη σειρά παγκοσμίως σε φυσικούς ομιλητές. Είναι μια εύκολη γλώσσα, καθώς η γραμματική, η σύνταξη αλλά και ο τρόπος έκφρασής της διαφέρει ελάχιστα από την ελληνική. Είναι μια λατινογενής γλώσσα και κατά συνέπεια πιο οικεία για τους Έλληνες. Οι πολλές κοινές λέξεις που υπάρχουν τόσο με τα ελληνικά όσο και με άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, κάνουν την εκμάθηση της Ισπανικής πιο εύκολη και πιο διασκεδαστική. Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα τόσο του κινηματογράφου, όσο και της λογοτεχνίας δημιουργήθηκαν από Ισπανούς και Λατινοαμερικάνους καλλιτέχνες.

Η παρακολούθηση ή η ανάγνωση τους θα σας ανοίξει έναν νέο κόσμο τόσο σε επίπεδο κουλτούρας όσο σε επίπεδο σκέψης και δημιουργίας.

Στο φροντιστήριο Big Ben οι μαθητές, τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά, έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με αυτήν την κουλτούρα, να μάθουν τη γλώσσα καθώς και να συμμετέχουν σε εξετάσεις που προκηρύσσει τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο ο επίσημος φορέας του Instituto Cervantes στα πέντε διαφορετικά επίπεδα που είναι καθορισμένα σύμφωνα με τον Κοινό Ευρωπαικό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Τα πτυχία που χορηγούνται είναι αναγνωρισμένα τόσο διεθνώς όσο και από τον ΑΣΕΠ. Τέλος, οι μαθητές μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για τα διαφορετικά διαβαθμισμένα επίπεδα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

 

Γερμανικά

Μαθήματα Γερμανικών για παιδιά (και ενήλικες)

Ευρωπαική γλώσσα, επίσημη σε χώρες όπως Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Λουξεμβούργο. Η οικονομία της θεωρείται πυλώνας της Ευρωπαικής Ένωσης και η συμβολή της στον τουρισμό και την επιστήμη την καθιστούν εφόδιο και μεγάλο προσόν την αγορά εργασίας για όσους την κατέχουν.

Στα Σύγχρονα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Big Ben στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης παρέχουμε πλήρη προγράμματα σπουδών Γερμανικών όλων των επιπέδων από Α1-C2 όπως αυτά έχουν οριστεί από το Κοινό Ευρωπαικό Πλαίσιο Θεσμών για τις Γλώσσες. Η απόκτηση πιστοποιητικού επιπέδου Β2 είναι δυνατή σε 5,5 χρόνια και για τους ενήλικες σε 2 χρόνια.

Πιστοποιητικά
 Goethe Institut

Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας του Goethe Institut απευθύνονται και σε εφήβους και σε ενήλικες και αναγνωρίζονται επίσημα από τον ΑΣΕΠ.

Goethe-Zertificat A1: Fit 1 (έφηβοι) και Start Deutch 1 (ενήλικες)
Η εξέταση πιστοποιεί πολύ απλές γλωσσικές γνώσεις με τις οποίες ο κάτοχος του διπλώματος μπορεί να ανταπεξέλθει σε καθημερινές καταστάσεις όπως να παρουσιάζει τον εαυτό του και να κάνει σύντομες συζητήσεις.

Goethe- Zertificat A2: Fit 2 (έφηβοι) και Start Deutch 2 (ενήλικες)
Η εξέταση προυποθέτει βασικές γνώσεις της γλώσσας με τις οποίες ο ομιλητής μπορεί να συμμετέχει σε συζητήσεις που αφορούν την καθημερινότητα.

Goethe-Zertificat B1
H εξέταση απευθύνεται και σε εφήβους και σε ενήλικες. Ο χρήστης της Γερμανικής γλώσσας χαρακτηρίζεται πλέον ανεξάρτητος και μπορεί να κατανοήσει και να παράγει λόγο που αφορά θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

Goethe- Zertificat B2
Το πιστοποιητικό αυτό προυποθέτει προχωρημένο γλωσσικό επίπεδο. Ο κάτοχος του μπορεί να κατανοεί τα βασικά νοήματα συγκεκριμένων και αφηρημένων θεμάτων, να διατυπώνει με σαφήνεια και ακρίβεια την άποψη του και να συμμετέχει σε οικείες προς αυτόν συζητήσεις.

Goethe –Zertificat C1
Το γλωσσικό επίπεδο σ αυτήν την εξέταση είναι πολύ προχωρημένο. Ο ομιλητής μπορεί να κατανοεί εκτενή κείμενα, να γράφει εκθέσεις για σύνθετα θέματα, να διατυπώνει την άποψη του εκτενώς με την απαραίτητη ακρίβεια και ευχέρεια και να παρουσιάζει τα δικά του πορίσματα.

Goethe – Zertificat C2: Groβes Deutches Sprachdiplom (GDS)
Η εξέταση πιστοποιεί την ανώτατη γνώση της Γερμανικής γλώσσας όπου ο ομιλητής κατανοεί χωρίς δυσκολία οτιδήποτε ακούει ή διαβάζει στα Γερμανικά και εκφράζεται με ιδιαίτερη ευχέρεια και ακρίβεια. Οι εξετάσεις διενεργούνται κάθε

Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας ΟSD που διενεργούνται από το Αυστριακό κράτος
 • ΖΑΑ1(επίπεδο Α1)
 • ΖΑ2(επίπεδο Α2)
 • ΖΒ1(επίπεδο Β1)
 • ΖΒ2 (επίπεδο Β2)
 • ΖC1 (επίπεδο C1)
 • ZC2 ( επίπεδο C2)

Οι εξετάσεις διενεργούνται κάθε

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας που διενεργούνται από το Ελληνικό κράτος
 • Επίπεδο Α (Α1-Α2)
 • Επίπεδο Β (Β1-Β2)
 • Επίπεδο Γ (C1-C2)

Oι εξετάσεις διενεργούνται κάθε Δεκέμβριο και Μαιο

Γαλλικά

Μαθήματα Γαλλικών για παιδιά και ενήλικες

Ευρωπαική γλώσσα με παρουσία και στις 5 ηπείρους (45 χώρες έχουν τα γαλλικά ώς επίσημη γλώσσα). Μια γλώσσα με διευρυμένο πολιτισμό που σχετίζεται με τη διπλωματία, τον τουρισμό, το εμπόριο και το χώρο εργασίας καθώς στην Ευρωπαικη Ένωση τα Αγγλικά και τα Γαλλικά είναι οι 2 βασικές γλώσσες. Οι παραπάνω λόγοι καθιστούν την γνώση της Γαλλικής γλώσσας ως αναμφισβήτητο προσόν και εφόδιο στην αγορά εργασίας.

Στα Σύγχρονα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Big Ben, στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης παρέχουμε πλήρη προγράμματα σπουδών Γαλλικών όλων των επιπέδων . Παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης πιστοποιητικού επιπέδου Α1 - Γ2, επίπεδα καθορισμένα σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαικό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες, με την απόκτηση του επιπέδου Β2 (Βασική Γνώση) σε μόλις 4,5 χρόνια για τα παιδιά και σε μόλις 2 χρόνια για τους ενήλικες.

Πιστοποιητικά

Τα διεθνούς φήμης διπλώματα της γαλλικής γλώσσας (DELF/DALF), χορηγούνται από το Γαλλικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας. Είναι αναγνωρισμένα από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και συμβάλλουν στην εργασιακή προαγωγή.

Επίπεδα Πτυχίου DELF

DELF Επίπεδο Α1: πιστοποιεί τις πρώτες γνώσεις της γαλλικής γλώσσας σε ένα στοιχειώδες επίπεδο που καθιστά δυνατή την απλή επικοινωνία σε οικείες και καθημερινές καταστάσεις.

DELF Επίπεδο Α2: πιστοποιεί το στοιχειώδες επίπεδο γνώσης της γαλλικής γλώσσας στην επικοινωνία μέσω απλών και συνηθισμένων διαλόγων, που απαιτούν μία απλή συζήτηση σε οικεία και τρέχοντα θέματα.

DELF Επίπεδο Β1: πιστοποιεί ένα επίπεδο ικανοτήτων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και στην παραγωγή και κατανόηση προφορικού λόγου που αφορά θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

DELF Επίπεδο Β2: πιστοποιεί την βασική γνώση της Γαλλικής Γλώσσας όπου ο ομιλητής είναι σε θέση να κατανοεί και να διατυπώνει με σαφήνεια την άποψη του για οικεία προς αυτόν θέματα.

Επίπεδα Πτυχίου DALF

DALF Επίπεδο C1: πιστοποιεί το προχωρημένο επίπεδο γνώσεων της γαλλικής γλώσσας και παρέχει την επαρκή γνώση της γλώσσας που είναι απαραίτητη για την είσοδο των σπουδαστών στα Γαλλόφωνα πανεπιστήμια.

DALF Επίπεδο C2: πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο γνώσης της γαλλικής γλώσσας. Πλέον ο ομιλητής μπορεί να εκφραστεί με ευχέρεια και ακρίβεια παράλληλα και να αποδίδει με συνοχή αιτιολογήσεις και εξηγήσεις.

Πτυχίο Sorbonne (I & II)

Τα 2 πρώτα επίπεδα του πτυχίου Sorbonne έχουν ως εξής :

Α΄ βαθμού: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (SORBONNE C1).

Το δίπλωμα αυτό προϋποθέτει γνώσεις Γαλλικής γλώσσας και Γαλλικού πολιτισμού ανάλογες και αντίστοιχες αυτών του Γαλλικού απολυτηρίου. Απαλλάσσει από τεστ γλώσσας τους μη Γαλλόφωνους υποψηφίους οι οποίοι θα επιθυμούσαν να εγγραφούν για πτυχιακές – μεταπτυχιακές – διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Β΄ βαθμού: ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ (SORBONNE C2) με τομείς επιλογής (Λογοτεχνία, Λογοτεχνία-Ιστορία, Λογοτεχνία-Μετάφραση, Λογοτεχνία-Ευρωπαϊκή Ένωση)

Παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής σε μία ειδικότητα και αποδεικνύει ότι ο κάτοχός του δύναται να παρακολουθήσει ανώτερες σπουδές.

Sorbonne B2

Από τον Μάιο του 2007 το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης δημιούργησε ένα νέο πτυχίο που απευθύνεται σε όλους τους υποψηφίους το επίπεδο των οποίων είναι αυτό του Delf – B1. Έχει την ίδια αναγνώριση με το Delf – B2 και οι κάτοχοί του μπορούν να αποκτήσουν το Sorbonne I δίνοντας μόνο την λογοτεχνία. Οι εξετάσεις διεξάγονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο 2 φορές τον χρόνο: Δεκέμβριο και Μαιο.

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Επίπεδο Α (Α1+Α2)

Επίπεδο Β (Β1+Β2)

Επίπεδο Γ (Γ1+Γ2)