ΕΡΧΕΤΑΙ!!!

Όνομα: ΕΛΕΝΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ
Επάγγελμα: Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος
Σπουδές
B.Ed.Honors: Honors Degree in Education, Brighton University
Ειδίκευση (Special Options): Μαθησιακές Δυσκολίες, Δευτερογενή ψυχολογικά προβλήματα, Προβλήματα Συμπεριφοράς στο χώρο του κανονικού σχολείου.
"Πτυχίο και τίτλος σπουδών αναγνωρισμένα από το ΔΙΚΑΤΣΑ ως ισότιμα προς τα απονεμόμενα από τα Ελληνικά Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Προγράμματα σπουδών αντίστοιχης ειδικότητας δεν προσφέρονται από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια." (Ακριβής μεταφορά από την επιστολή αναγνώρισης του ΔΙΚΑΤΣΑ)
Μsc. Psychology: Master in Educational Psychology, Sussex University
Ph.D. : Διδακτορική Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Σάσεξ της Αγγλίας. Τμήμα Γνωστικής, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Ψυχολογίας.
Θέμα έρευνας: "Παιδιά με το Σύνδρομο Ελλειμματικής (ΣΕΠ/Υ) και η θεωρία της Απόδοσης : Το σημείο ελέγχου και η γονική απόδοση"
Έρευνες
"Επιληψία και Μαθησιακές Δυσκολίες"
Νοσοκομείο Παίδων, Αγία Σοφία
Μέλος της ομάδας έρευνας συνεργαζόμενη με τους κ. Σ. Γιουρούκο, Παιδονευρολόγο και κ. Λ. Θωμαΐδου, Αναπτυξιακή Παιδίατρο.
"Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινιτικότητας και η θεωρία της Απόδοσης", σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ της Αγγλίας με στόχο τη διακριτική σύγκριση σε επίπεδο εντόπισης, διάγνωσης και αντιμετώπισης του ΣΕΠ/Υ.
Μέλος της ομάδας CASCADE του τμήματος γνωστικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Σάσεξ της Αγγλίας, για τα παιδιά με το "Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινιτικότητας στο χώρο του σχολείου", σε επίπεδο που αφορούν τις μαθησιακές διαδικασίες.
Επαγγελματική Απασχόληση
> Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1993-1994
Διδασκαλία σε πρόγραμμα της ΕΟΚ με θέμα : "Μαθησιακές Δυσκολίες, Προβλήματα Συμπεριφοράς και Ψυχολογικά Προβλήματα"
Επικεφαλής της εκπαιδευτικής επίσκεψης των φοιτητών σε σχολεία της Αγγλίας, 24/2-12/3/1994
> ΠΕΚΑΔΕ (Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης)
Διδασκαλία στο Π.Ε.Κ. Μυτιλήνης. Κύκλος εισηγήσεων με θέμα "Μαθησιακές Δυσκολίες και εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας
> Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, 1995-1997
Διδασκαλία σε σεμιναριακό κύκλο με στόχο την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μητέρων SOS σε θέματα που αφορούν τις γνωστικές και μαθησιακές ελείψεις των παιδιών της νηπιακής και εφηβικής ηλικίας λόγω στερημένου κοινωνικού, γνωστικού και γλωσσικού περιβάλλοντος.
> ΙΕΚ Σωτηροπούλου (αναγνωρισμένο απ το κράτος) 1997-2002
Εκπαίδευση Βρεφονηπιαγωγών και Παιδαγωγών
Διδασκαλία γνωστικής εξέλιξης, ψυχοσυναισθηματικής εξέλιξης, μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων και προβλήματα συμπεριφοράς στην προσχολική ηλικία.
> Ειδική Διαγνωστική, Θεραπευτική και Ερευνητική Μονάδα "Σπύρος Δοξιάδης"
Συνεργάτης από το 1993 μέχρι σήμερα, και από το 1995 επί κεφαλής της εκπαιδευτικής διαγνωστικής ομάδας για τα παιδιά με μαθησιακά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς. Το διαγνωστικό εργαλείο που χρησιμοποιείται στη Μονάδα τα τελευταία επτά χρόνια για τη διάγνωση των μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων είναι δικής μου διασκευής/επινόησης.
> St. Lawrence και Campion
Επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών, παρακολούθηση τάξης, διάνωση μαθησιακών προβλημάτων, προγραμματισμός ειδικών και εξατομικευμένων προγραμμάτων αποκατάστασης, συμβουλευτική επικοινωνία με γονείς σε θέματα που αφορούν το παιδί και το σχολείο, συνεργασία με γονείς και εκπαιδευτικούς.
> Κολλέγιο Αθηνών
Εξωτερικός συνεργάτης σε θέματα που αφορούν διάγνωση μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων, συμβουλευτική γονέων και σεμινάρια καθηγητών.
> Συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Δυσλεξίας σε επιμορφωτικά σεμινάρια που απευθύνονται στους σχολικούς συμβούλους, στους σχολικούς ψυχολόγους και στους διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέματα που αφορούν στις Μαθησιακές Δυσκολίες και την προβληματική συμπεριφορά στο κανονικό
> Επιμορφωτικά σεμινάρια που οργανώνει το International Open University Press
Στους καθηγητές της Αγγλικής γλώσσας-Κύκλοι διδασκαλικών ενοτήτων που καλύπτουν όλο το φάσμα των Μαθησιακών Δυσκολιών μέσα στην κανονική τάξη.
Μη κερδοσκοπική δραστηριότητα
> Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας (ΕΕΔ), 1993-2002
> Επιστημονικός Σύμβουλος της ΕΕΔ, 2002 μέχρι σήμερα
> Επιμορφωτικές εισηγήσεις σε εκπαιδευτικούς στα δημόσια σχολεία