Φιλοσοφία

Γιατί να επιλέξω το Big Ben?

 

 1. Γιατί είμαστε το καλύτερο σχολείο της περιοχής μας.
 2. Είμαστε από τα ελάχιστα ΝΟΜΙΜΑ Κέντρα Ξένων Γλωσσών στη Χαλάστρα το οποίο σημαίνει: ασφαλείς χώροι σύμφωνα με τις αυστηρότατες προδιαγραφές της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με κωδικό:
 3. Γιατί ο συνολικός αριθμός μαθημάτων και διδακτικών ωρών που προσφέρουμε σε μια χρονιά είναι πολύ μεγάλος. Τα μαθήματα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα και οι διδακτικές ώρες διαφοροποιούνται ανάλογα με το επίπεδο. Ενδεικτικά, η Α’ Junior κάνει 130 διδακτικές ώρες, η C’ Senior κάνει 175 και η Proficiency (σε ένα χρόνο) ξεπερνά τις 250 ώρες. Επίσης, στις πτυχιακές τάξεις ( από Α΄senior και πάνω) γίνονται πολλές επιπλέον ώρες σε Τεστ Προσομοίωσης (mock), listening, προσωπικές συνεντεύξεις, προσομοίωσης προφορικών και φυσικά πολλά έξτρα μαθήματα πριν τις εξετάσεις.
 4. Γιατί οι καθηγητές μας είναι έμπειροι, με μεράκι και αγάπη για τη δουλειά τους και τα παιδιά. Αυτό σε συνδυασμό με τη συνεχή κατάρτιση μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσουμε όλους τους μαθητές, ακόμα και τους πιο αδύναμους να αναπτύξουν τις ιδιαιτερότητες με  απώτερο σκοπό, όχι μόνο την απόκτηση πτυχίων αλλά και τη σωστή εκμάθηση της γλώσσας.
 5. Γιατί προσφέρουμε διάφορες επιλογές σε προγράμματα, τμήματα και ταχύτητες που καλύπτουν τις ανάγκες όλων. Υπάρχουν κλειστά τμήματα (έως 6 άτομα)  και ανοιχτά τμήματα (έως 12 άτομα), κλασικά και εντατικά τμήματα (3 τάξεις σε 2 χρόνια χωρίς θερινά, Proficiency σε 1 χρόνο, Α και Β Junior σε μία χρονιά, pre-Lower και Lower σε μία χρονιά) και για παιδιά και ενήλικες. Λειτουργούν χειμερινά και θερινά τμήματα. Επίσης, ειδικά ταχύρρυθμα τμήματα ενηλίκων για IELTS, TOEIC, Business English και Ειδικά προγράμματα για επιχειρήσεις.
 6. Γιατί, η μέθοδος διδασκαλίας – προετοιμασίας είναι αυστηρά δομημένη και πλήρως επιτυχημένη. Τα άρτια προγράμματα μας και η χρήση αυστηρά επιλεγμένου διδακτικού υλικού βοηθούν το μαθητή να ολοκληρώσει σωστά κάθε τάξη- επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι θα αποκτήσει όλες τις βασικές και απαραίτητες δεξιότητες της κάθε γλώσσας (γραμματική, κατανόηση κειμένου (Reading), έκθεση (Writing), listening και προφορική ικανότητα (Speaking) που είναι απαραίτητες όχι μόνο για την απόκτηση ενός αξιόπιστου πιστοποιητικού αλλά και ως αναγκαίο εφόδιο για την αγορά εργασίας.
 7. Γιατί συνεχώς προσπαθούμε κάθε μάθημα να είναι ενδιαφέρον, συνδυάζοντας την κλασσική διδασκαλία με όλα τα σύγχρονα εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας (πχ διακρατικούς πίνακες), αλλά και άλλων δραστηριοτήτων όπως η λέσχη βιβλίων (book club), θερινή κατασκήνωση με προγράμματα εκμάθησης αγγλικών, θεατρικές παραστάσεις στα αγγλικά και διάφορα project που ενισχύουν την εκμάθηση της γλώσσας έξω από τα στενά πλαίσια της σχολικής τάξης.
 8. Γιατί προετοιμάζουμε τους μαθητές μας για εξετάσεις ΜΟΝΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ φορέων όχι μόνο του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού.
 9. Γιατί μέσω της λειτουργίας Γραμματειακής Υποστήριξης προσφέρουμε την δυνατότητα ΣΥΝΕΧΗΣ και  ΑΜΕΣΗΣ Επικοινωνίας ΓΟΝΕΩΝ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. Η γραμματεία λειτουργεί καθημερινά 1:00-9:00 και Σάββατο 10:00-3:00 εξασφαλίζοντας μεταξύ πολλών, την άμεση ενημέρωση του γονέα  σε περίπτωση απουσίας του μαθητή όπως και τη δυνατότητα λήψης διδαχθείσας ύλης σε περίπτωση μη παρακολούθησης μαθήματος.
 10. Γιατί υπάρχει συνεχής αξιολόγηση της εξέλιξης κάθε μαθητή (μέσω τεστ και άλλων δραστηριοτήτων) για την οποία ενημερωνόμαστε όχι μόνο ανά τρίμηνο αλλά και στο ενδιάμεσο αυτών με τις κάρτες προόδου που αποστέλλονται στους γονείς.
 11. Γιατί το ενδιαφέρον μας για τα παιδιά δεν περιορίζεται μόνο στο γνωστικό επίπεδο. Για αυτό το λόγο εδώ και πολλά χρόνια διοργανώνουμε διάφορα σεμινάρια, ομιλίες και ολοκληρωμένους κύκλους Σχολή Γονέων από διακεκριμένους επιστήμονες πάνω σε καίρια θέματα που απασχολούν όλους τους γονείς όπως διαχείριση άγχους στις εξετάσεις, επικοινωνία, bylling, ασφάλεια και πολλά άλλα.
 12. Γιατί για εμάς οι σχέσεις γονέων- μαθητών και εκπαιδευτικών είναι αναπόσπαστο και βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας μας. Διοργανώνουμε λοιπόν από την πρώτη χρονιά λειτουργίας μας διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες όπως απονομή πτυχίων, αποκριάτικα πάρτυ, εκδρομές  σε πολυχώρους ψυχαγωγίας πχ Magic Park, εκπαιδευτικές εκδρομές στο Λονδίνο με σκοπό τη σύσφιξη σχέσεων.
 13. Γιατί η ποιότητα των εκπαιδευτικών παροχών  μας οδηγούν σε άριστα αποτελέσματα, δεν μπορεί να συγκριθεί επουδενί με τις αμφιβόλου ποιότητας παροχές των παράνομων οικοδιδασκαλίων και ιδιαιτέρων.
 14. Γιατί τα δίδακτρα μας είναι πολύ χαμηλά. Για τον αριθμό των διδακτικών ωρών, την ποιότητα των καθηγητών και τις συνολικές υπηρεσίες, οι τιμές μας είναι πάρα  πολύ χαμηλές χωρίς να συνυπολογίζουμε τις εκπτώσεις στα αδέλφια, στη δεύτερη ξένη γλώσσα, σε τμήματα ενηλίκων κ.α.
 15. Γιατί τα ποσοστά επιτυχίας μας και ο αριθμός των πτυχίων επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω. Τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών μας σε όλες τις γλώσσες κυμαίνονται από 85% και πάνω, αγγίζοντας πολλές φορές το 100% και ο αριθμός των πτυχίων από το Δεκέμβριο του 2004 ως τον Μάϊο του 2022 είναι η αδιάσειστη απόδειξη της σοβαρής και υπεύθυνης δουλειάς μας.