Πρότυπο Κέντρο Ξένων Γλωσσών "Big Ben"

Αγαπητοί γονείς,

Τον Σεπτέμβριο του 2004 ξεκινήσαμε τη λειτουργία του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Big Ben θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα ΠΡΟΤΥΠΟ σχολείο στο ποίο κύριος σκοπός μας ήταν και είναι να προσφέρουμε ΥΨΗΛΟΤΑΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Πρωταρχικός στόχος μας είναι να δίνουμε την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές μας ακόμη και στους πιο αδύναμους, είτε παιδιά είτε ενήλικες, να αναπτύσσουν τις ιδιαίτερες ικανότητες τους, λαμβάνοντας όλη την απαραίτητη προσοχή από έμπειρες καθηγήτριες σύμφωνα με τις ανάγκες τους και τις ιδιαιτερότητες τους, με απώτερο σκοπό όχι μόνο την απόκτηση πτυχίου αλλά της ξένης γλώσσας. Άλλωστε, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα βασίζονται στην κατανόηση των αναγκών και των στόχων σας και στη δυνατότητα διαφόρων προσαρμοσμένων ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.

Παράλληλα, το σχολείο μας σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις αυστηρότατες προδιαγραφές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (που ΟΛΑ τα φροντιστήρια ΠΡΕΠΕΙ να πληρούν), αλλά και με πολύ μεράκι έτσι ώστε να είναι ασφαλές, μοντέρνο αλλά και όμορφο όπου τα παιδιά θα χαίρονται να βρίσκονται. Το σχολείο μας διαθέτει 4 αίθουσες διδασκαλίας, χώρο αναμονής και προαύλιο χώρο.

Η καινοτομία του BIG BEN είναι ότι λειτουργούν ΚΛΕΙΣΤΑ τμήματα ως 6 ατόμων αλλά και ΑΝΟΙΧΤΑ τμήματα ως 12 ατόμων όλα σε ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΤΙΜΕΣ και ενάντια στη λογική των πολυάριθμων τάξεων. Οι ώρες διδασκαλίας είναι 60λεπτες (όχι 45λεπτες) έτσι ώστε να μας δίνεται η δυνατότητα επιπλέον εξάσκησης μέσα στην τάξη όπου η διδασκαλία πια γίνεται ευχάριστη χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους τεχνολογίας όπως πχ διαδραστικούς πίνακες. Έτσι, τα παιδιά ωφελούνται απ το ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ και ΥΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, αναπτύσσοντας ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ μαθησιακές και κοινωνικές δεξιότητες μέσω της διάδρασης και της άμιλλας.

Επιπλέον, τα άρτια προγράμματα μας και η χρήση αυστηρά επιλεγμένου διδακτικού υλικού, βοηθούν τα παιδιά να ολοκληρώνουν σωστά κάθε τάξη-επίπεδο και να αποκτούν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες (γραμματική, κατανόηση κειμένου, έκθεση, listening και speaking) για τη σωστή χρήση της γλώσσας και την απόκτηση πτυχίων. Επίσης, γίνεται συνεχής εξάσκηση του προφορικού λόγου μέσω των native speakers (καθηγήτριες που έχουν ως μητρική γλώσσα την Αγγλική, Ρώσικη κτλ) όπως επίσης και προσομοιώσεις εξετάσεων ( mock) στις πτυχιακές τάξεις για ολοκληρωμένη προετοιμασία και διαχείριση χρόνου και άγχους. 

Η εφαρμογή και ο συνδυασμός όλων των παραπάνω, έχει ως αποτέλεσμα τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών μας κάθε χρόνο για να κυμαίνονται από 85% έως 100% σε όλες τις εξετάσεις των ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ φορέων ( Cambridge, Michigan, NOCN, City&Guilds,Cervantes, κρατικό,OSD,Diploma, Celli κ.α).

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά από αξιολόγηση του σχολείου μας από τους φορείς του City & Guilds και πανεπιστημίου Cambridge, δεχτήκαμε πρόσκληση τους και ενταχθήκαμε στο δυναμικό τους ως το ΜΟΝΟ στην ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ επίσημο εξεταστικό κέντρο δίνοντας μας τη δυνατότητα να επιλέγουμε τους χώρους και να εξασφαλίζουμε τις πλέον ιδανικές συνθήκες διεξαγωγής εξετάσεων.

Μια άλλη καινοτομία του σχολείου μας είναι η λειτουργία ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, η οποία είναι μια μοναδική στην περιοχή μας παροχή, μιας και δίνει σε όλους τους γονείς τη δυνατότητα συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ μας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχει άμεση ενημέρωση από τη γραμματεία για απουσία του μαθητή στα πρώτα 15 λεπτά από την έναρξη του μαθήματος, όπως επίσης και η δυνατότητα λήψης διδαχθείσας ύλης σε περίπτωση μη παρακολούθησης μαθήματος.

Επιπλέον, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι στην συνεχή προσπάθεια μας για υψηλές παροχές μέσα αλλά και έξω από τα στενά πλαίσια της αίθουσας από την πρώτη κιόλας χρονιά και κάθε χρόνο διοργανώνουμε ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ όπως απονομή πτυχίων, αποκριάτικα πάρτυ, θεατρικές παραστάσεις είτε από Βρετανικό θίασο είτε από τους μαθητές μας, λέσχες βιβλίου, επισκέψεις σε πολυχώρους κ.α που έχουν σκοπό τη σύσφιξη σχέσεων μαθητών-καθηγητών. Επίσης, εδώ και πολλά χρόνια διοργανώνουμε και ενημερωτικά ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ από διακεκριμένους επιστήμονες πάνω σε καίρια θέματα όπως διαχείριση άγχους στις εξετάσεις, προσαρμογές σε νέο περιβάλλον, ασφάλεια κτλ.

Από το 2004 που ξεκίνησε η πορεία μας στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, θέσαμε ψηλά τον πήχη της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και προσπαθούμε συνεχώς να τον ανεβάζουμε, προσφέροντας άριστες υπηρεσίες σε όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας.

Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστούμε και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για το καλύτερο.

Με εκτίμηση,
Ευαγγελία Τσιάρα-Καλογιάννη